Bus station

Bus station

Bus station Attnang-Puchheim

Busterminal Attnang-Puchheim

Characteristics

Project Bus station Attnang-Puchheim
Country Austria
City 4800 Attnang-Puchheim
Address Dr. Karl Renner-Platz
Architect Architekturbüro Gilhofer
Installer Ortig Dach und Wand GmbH
Owner ÖBB-Personenverkehr AG

Products Max Compact Exterior | F-Quality
Surfaces NT
Decors 0158 Afro Grey

Substructure Aluminium
Assembly Type Riveted

Brake dust in the station area brings rust on metal facades, so we chose FunderMax Exterior for the lettering “BUSBAHNHOF” (bus terminal).

For the large letters on the noise barrier along the B1 suitable façade panels were selected, which correspond to the overall concept.The construction project has been preceded by an architectural competition, which won the architectural firm Gilhofer.

The bus terminal is a project between the municipality Attnang-Puchheim and the province of Upper Austria. The realization was very difficult because the whole object was due to poor soil conditions to put on a pile foundation.

 

 

Architects

Architekturbüro Gilhofer

FunderMax Products

Max Compact Exterior | F-Quality

more about the product

0158

Afro Grey

more about the decor

NT

more about the surface